Natuurlijke slaapformule

PuroCuro ontwikkelde een speciale slaappleister op basis van natuurlijke ingrediënten. Het grote voordeel van de slaappleister is dat het een veel hogere biologische beschikbaarheid heeft (10 keer hoger) dan een oraal product. Oraal producten leggen een ingewikkelde weg af in het lichaam, waarbij het lichaam de stoffen eerste dient te verteren. Door de vertering gaat 60 tot 70% van de ingredienten verloren, dit komt door het First-Pass-Effect. Ander groot voordeel is dat de pleister een geleidelijke dosis afgeeft van gedurende 8 uur. Hierdoor treden er geen pieken op door een plotselinge hoge dosis.

Natuurlijke formule

De formulatie combineert de voordelen van magnesium, melatonine, valeriaanwortel, passiebloem, ashwaganda, zink, 5-HTP- L-theanine, hop en kalium in 1 pleister. Formule bestaat uit:

MAGNESIUM

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat magnesium een belangrijke rol speelt bij het inslapen, maar ook juist bij de andere slaapfasen. Hierdoor heeft het ook een effect op de diepere slaapfasen. Magnesium is een veelvoorkomend mineraal en iedere cel in het menselijk lichaam heeft dit mineraal nodig. Magnesium is betrokken bij de regulering van het stresshormoon cortisol en door het slikken van magnesium daalt de cortisolproductie.

VALERIAANWORTEL

Valeriaan is officieel een (kruiden)geneesmiddel en is wetenschappelijk bewezen dat het slaap bevordert. De wortel van de valeriaan plant bevat een valereenzuur en deze werkt als neurotransmitter in het zenuwstelsel en heeft een kalmerende en rustgevende werking. Valeriaanzuur maakt in de hersenen contact met de GABA-receptor. Dat is een belangrijke receptor die zorgt voor ontspanning van de spieren en voor vermindering van angstige gevoelens of onrust.

PASSIEBLOEM

De passiebloem bezit sedatieve, hypnotische(slaapverwekkende), spasmolytische en pijnstillende eigenschappen. Net als bij het extract van de valeriaanwortel is ook het gebruikte passiebloem extract in de PuroCuro formulatie zeer zuiver. Deze is ook koudgeperst en heeft het gehele fytochemisch spectrum. Dit is dus géén tinctuur dat verdund is door alcohol, waardoor het 4x meer actieve stoffen bevat. Voor een optimale werking zijn namelijk alle werkzame stoffen benodigd.

MELATONINE

Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam voorkomt. Sommige mensen nemen melatonine oraal (tabletten) om de interne klok van het lichaam aan te passen. Melatonine wordt het meest gebruikt voor slapeloosheid en om de slaap onder verschillende omstandigheden te verbeteren. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor jetlag, voor het aanpassen van slaap-waakcycli bij mensen van wie het dagelijkse werkschema verandert (ploegendienststoornis), en voor het helpen van mensen bij het opzetten van een dag- en nachtcyclus.

Ashwaghandha

Ashwagandha is een kalmerende adaptogeen dat het lichaam ondersteunt om in evenwicht te brengen. Een adaptogeen activeert het lichaam zijn zelfhelend vermogend te verbeteren. De indicaties voor ashwagandha zijn gebaseerd op traditionele toepassingen en is veilig in gebruik ook bij hogere doseringen en langdurig gebruik.

5-HTP (L-tryptofaan)

5-HTP staat voor 5-hydroxytryptofaan en dit is een aminozuur. Deze stof zorgt voor de aanmaak van serotonine en deze stimuleert de aanmaak van melatonine. Er zijn voldoende bewijzen dat het innemen van 5-HTP helpt bij slapeloosheid, omdat het een versuffende werking heeft. Je dient 5-HTP echter niet als ‘hoofdbestandsdeel’ tegen slapeloosheid te gebruiken. Het verhogen van het serotoninegehalte kan ervoor zorgen dat andere stofjes zoals dopamine juist verminderd worden. Ook kan 5-HTP de werking van bijvoorbeeld antidepressiva versterken, wat een teveel aan serotonine veroorzaakt. Het gebruik van 5-HTP is beter als het onderdeel is van een formulatie in een kleine hoeveelheid. Dan kan het andere stoffen versterken of als duwtje in de rug werken.

Zink

Zink is een spoorelement en dit is een mineraal waarvan je maar een heel klein beetje van nodig hebt. Een hoge zinkconcentratie kan worden gelinkt aan beter in slaapvallen. Daarnaast kan zink je helpen zowel de slaapduur als de slaapkwaliteit te verbeteren.

Kalium (potassium)

Ook kalium speelt een belangrijke rol bij slapen. Kalium is een essentieel mineraalzout dat soms ‘het goede zout’ genoemd wordt. Het is het meest bekend vanwege zijn rol in de bloeddrukregulatie en het werkt samen met magnesium bij onder andere het verbeteren van slaap. Een tekort aan kalium kan zorgen voor vermoeidheid en slapeloosheid. Wanneer je aan kalium denkt, denk je al snel aan bananen. Hoewel bananen best een goede bron van kalium zijn is het niet de beste bron. Bananen bevatten ongeveer 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dat is dus vrij weinig.

L-theanine

L-theanine is een aminozuur dat voorkomt in theebladeren en werd ontdekt in Japan . L-theanine helpt je lichaam te ontspannen en heeft een slaapverwekkende werking, omdat het een aantal processen in je hersenen in gang kan zetten. Zo helpt het je brein meer GABA (Gamma-aminoboterzuur), serotonine en dopamine te produceren. Deze stofjes worden ook wel neurotransmitters genoemd en deze reguleren de slaapprocessen.LET OP: Bocenstaande ingrediënten kunnen de werking van bepaalde medicijnen (bijv. benzodiazepines, barbituraten, opiaten) verstoren. Het wordt daarom afgeraden ze samen of in combinatie te gebruiken. Informeer bij uw arts voor het juiste advies bij gebruik van medicijnen.

  • Valeriaan
  • Valeriaan

    Valeriaan werd reeds tweeduizend jaar geleden in het oude Griekenland gebruikt en is een kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie. De plant heeft een vrij onaangename geur, waar katten gek op zijn. Daarom heet het in de volksmond ook wel ‘kattenkruid’. Valeriaan komt voor in gematigde klimaten zoals grote delen van Europa en Azië.

    Lees meer

  • Stichting Virtute Naturae
  • Stichting Virtute Naturae

    Stichting Virtute Naturae informeert over de krachtige werking van natuurlijke en plantaardige ingrediënten en bronnen.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.