• De kracht van de natuur

    De kracht van de natuur

    Stichting Virtute Naturae informeert over de krachtige werking van natuurlijke en plantaardige ingrediënten en bronnen.

Over ons

De Stichting Virtute Naturae zet in om te informeren en te publiceren over de vele natuurlijke gezondheidsvoordelen van hoogwaardige natuurlijke (plantaardige) planten, kruiden en algen. 

TEGENSTRIJDIGE WETGEVING
De huidige wetgeving staat voor supplementen en natuurproducten niet toe dat er op de verpakking of in de communicatie staat waar het product voor gebruikt kan worden. Kijkt u maar eens op verpakkingen van bijv. vitaminen of mineralen, er staat niks op! Dit zou voor de veiligheid van de consument zijn, maar dat zorgt bij veel producten juist onterecht voor veel verwarring. Het ontbreken van inhoudelijke informatie voor de consument beperkt de zoektocht naar alternatieve natuurlijke middelen. 

GEKAAPTE GEZONDHEID
Je kunt zelfs stellen dat door deze regelgeving onze gezondheid enkel in handen is gekomen van de farmaceutische industrie. Zij dicteert niet enkel de regelgeving, maar bepaalt ook het prijsbeleid. Vandaar dat onze gezondheidszorg zo vreselijk duur is en alleen maar duurder gaat worden. De overheid is volledig gekaapt en in de macht gekomen van de farmaceutische industrie. Het is zelfs beleid van de Nederlandse overheid dat er geen subsidie mag gaan naar wetenschappelijk onderzoek naar natuurproducten. Onder het motto van ‘alleen wij weten wat goed en veilig is’, terwijl 'medicijngebruik' wereldwijd tot de top 3 van belangrijkste doodsoorzaak behoort.

Wat werkt het beste: pillen, capsules, poeder of vloeibaar?

Tegenwoordig zijn bijna alle vitamines, mineralen etc. van synthetische aard, zoals veel medicijnen voornamelijk chemisch van aard zijn. De verschillende synthetische of chemische stoffen worden gebruikt in allerlei soorten supplementen zoals capsules, tabletten, poeder of vloeibare vorm. Scheikundig lijken ze op een origineel, maar in het menselijke lichaam werken ze zéér eenzijdig en weinig effectief. Bovendien; pillen, capsules en poeders hebben een zeer lage biobeschikbaarheid van 20% (opname door het lichaam). Dit komt door het zgn. First-Pass-Effect (medische term), dit betekent dat het lichaam (maagwand, maag, lever) meteen aan het werk gaat om de stoffen af te breken, zo komen ze nauwelijks in de bloedbaan terecht en verliezen daarmee de effectiviteit. In de meeste pillen en capsules worden hulpstoffen gebruikt die zeer nadelig zijn voor de opneembaarheid van een supplement. Daarnaast zijn deze hulpstoffen vaak schadelijk voor het lichaam.

natuurlijke extracten

Natuurlijke extracten zijn de zuiverste vorm en kennen een zeer hoge opname van 90% door het lichaam (biobeschikbaarheid). Het extract dient wel door een koude extractie techniek verkregen te worden door middel van een natuurlijk oplosmiddel (menstruum) in plaats van het gebruiken van alcohol. Alcohol schaad namelijk het extract en maakt het minder rijk.  Door deze extractie methode ontstaat een natuurzuiver extract met het gehele fytochemische spectrum waardoor er een hoog synergetische balans ontstaat. Een hoogwaardig extract in vloeibare vorm (niet op olie basis!) worden geen hulpstoffen aan toegevoegd  en is het meest natuurzuiver.  Dit biedt de beste biobeschikbaarheid en daarmee meest effectieve werking.

Verschil tussen extract en tinctuur

Een tinctuur is een extract dat 4x of 5x verdund wordt, men spreekt dan van 1:4 of 1:5. Bij de verdunning wordt alcohol gebruikt en dat kan het extract schaden. Een extract is de zuiverste vorm, dit wordt ook wel aangeduid als 1:1.

Doelstellingen van Stichting Virtute Naturae:

Het voorlichten, bevorderen en informeren over:
- eerlijkere wet- en regelgeving omtrent natuurproducten; deze worden (sterk) tegengehouden door diverse regelgeving door machtige (farmaceutische) lobby en de overheid faciliteert deze industrie volledig (geen marktwerking).
- de veelzijdigheid van natuurlijke plantaardige geneeskrachtige ingrediënten (o.a. kruiden, algen etc.);
- de toepassingen van vezelhennep qua duurzaamheid & ecologie;
- de medicinale toepassingen en wetenschappelijk onderzoek naar natuurlijke middelen (o.a. cannabidiol, spirulina, chlorella, kurkuma, reishi, ashwagandha);

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.