• Reishi

  Reishi; kampioen imuunversterker uit het Oosten:
   • beschermt tegen bacteriën en virussen
   • bestrijd allergiën en astma
   • stabiliseert bloedsuikerspiegel
   • verbetert de leverfunctie

Reishi

Reishi wordt al eeuwenlang (vanaf de 5de eeuw) gebruikt in China en Japan. De paddestoel houdt van vochtige en warme temperaturen, vandaar dat deze enkel in subtropische gebieden voorkomt. Men noemt deze zwam ook wel ‘Goddelijke paddenstoel der Onsterfelijkheid‘. Andere benamingen zijn lakzwam en de officiële Latijnse naam is Ganoderma Lucidum. Dit betekent ‘Blinkende huid’ wat refereert aan de uiterlijke kenmerken van de paddestoel. In Amerika wordt Reishi ook wel de Power Mushroom genoemd.

Reishi bevat zeer veel voedingsstoffen en de allerbelangrijkste eigenschap is dat Reishi het imuunsysteem verbetert. Zo werkt het zeer goed tegen virussen, bacteriën, tumoren, ontstekingen en allergiën.

De krachtige werking van Reishi is te danken aan de bijzondere antioxidanten, sporenelementen en polysachariden die deze zwam bevat. Hij is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals chroom, koper, selenium en borium. Ook bevat het de stof germamium, deze helpt te ontgiftigen van zware metalen en andere giftige stoffen. Germamium heeft een stabiliserende werking op het immuunsysteem en de lever helpt zijn werk te doen. Ook ginseng bevat dit, maar in Reishi zit vier keer zoveel! Andere stoffen die in Reishi zitten en die de gezondheid boosten zijn secundaire metabolieten (stoffen die niet betrokken zijn bij de groei van planten, maar bijvoorbeeld nodig zijn voor afweer). Dit zijn de triterpenen, waarvan Reishi er bijzonder veel bevat. Ze kunnen de lever beschermen. Ook bevat de Lakzwam hoog actieve beta-1,3-glucanen, wat ons immuunsysteem kan versterken.

Doordat Reishi triterpenen bevat, heeft een ontstekingsremmende werking, net als bijvoorbeeld cortisol. Je kunt Reishi dus nemen bij ontstekingen, zoals blaasontsteking, bloedend tandvlees, ontstekingen van wonden, fibromyalgie, reuma en andere (chronische) ontstekingen in het lichaam. Het helpt je immuunsysteem actiever te worden, zodat het harder zal werken tegen bacteriele-, virus- of schimmelinfecties.

er onderzoek gedaan naar de werking van Reishi bij depressie. Mensen die deze zwam namen hadden minder last van angst en depressie.
Een onderzoek werd gedaan bij 132 mensen die last hadden van neurasthenie (zenuwzwakte), waarbij klachten voorkomen als pijn, hoofdpijn, geirriteerdheid, duizeligheid en vermoeidheid. Na het nemen van Reishi gedurende 8 weken, bleek dat de vermoeidheid afgenomen en een gevoel van welzijn was een stuk verbeterd.

In het westen zijn we nog maar net aan het ontdekken, wat Reishi voor onze gezondheid kan betekenen.

 

 • Reishi
 • Reishi

  De krachtige werking van Reishi is te danken aan de bijzondere antioxidanten, sporenelementen en polysachariden die deze zwam bevat. Hij is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals chroom, koper, selenium en borium. Ook bevat het de stof germamium, deze helpt te ontgiftigen van zware metalen en andere giftige stoffen. Het helpt je immuunsysteem actiever te worden, zodat het harder zal werken tegen bacteriele-, virus- of schimmelinfecties.

  Lees meer

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.