• De kracht van de natuur

    De kracht van de natuur

    Stichting Virtute Naturae informeert over de krachtige werking van natuurlijke en plantaardige ingrediënten en bronnen.

L-arginine

L-arginine is een semi-essentieel aminozuur en heeft een sterk antioxiderende werking. Het lichaam kan dit aminozuur in beperkte hoeveelheid zelf aanmaken. L-arginine zorgt voor een betere doorbloeding in het lichaam en verbetert de celprestatie aanzienlijk. Hierdoor heeft een zeer gunstig effect op heel veel lichaamsfuncties en gezondheidsproblemen. L-arginine verbetert de prestatie van onze cellen, daardoor kan het ook allerlei ziekten en aandoeningen helpen voorkomen of helen. Bron: Wikipedia

L-arginine & Nobelprijs geneeskunde

De Nobelprijs voor geneeskunde werd in 1998 uitgereikt voor de bijzondere kennis rondom de samenhang van l-arginine en stikstofmonoxide. Door het extra toedienen van l-arginine aan het lichaam stijgt het stikstofmonoxide niveau in het bloed. Stikstofmonoxiden ontspannt de wanden van de bloedvaten. Het verbetert de doorbloeding en zuurstof toevoer naar de coronaire en perifere bloedvaten in het gehele lichaam.

Hart- & vaatziekten

L-arginine werkt sterk op diverse stofwisselingsprocessen en bloedcirculatie en is daardoor effectief bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Het werkt ook bijzonder efficiënt tegen het het ontstaan van bloedproppen en kan bijdragen aan het verdunnen van het bloed waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de problemen met de bloedproppen kunnen worden vermeden.

Hoge bloeddruk

Door een hoge bloeddruk ontstaat er een hogere druk op de slagaders. Wanneer deze hoge druk voor langere tijd aanhoudt ontstaat er een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Arginine zorgt voor de productie van stikstofmonoxide en dat zorgt in het lichaam voor het ontspannen van de bloedvaten. L-arginine kan hier een gunstig effect op hebben, zonder bijwerkingen.

Diabetes

Ruim 370 miljoen mensen hebben diabetes. In een Deens onderzoek ontdekte men dat arginine bijdraagt aan stabiliseren van het insulineniveau. Mensen met diabetes kunnen koolhydraten zoals bijvoorbeeld suiker onvoldoende opnemen doordat de insolineproductie beperkt wordt. Oorzaak komt omdat de lichaamscellen niet in staat de beschikbare insuline goed op te nemen, omdat de cellen minder gevoeligheid hebben. De celmembranen herkennen het hormoon niet en nemen daarom te weinig op. Hierdoor ontstaat insulineresistentie waardoor de cellen te weinig energievormen. De suiker in het bloed wordt niet afgebouwd hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel dit kan op termijn de bloedvaten beschadigen, verkalken en tot typische complicaties zoals een beroerte of hartaanval leiden. Bij het ouder worden neemt de insuline gevoeligheid van de cellen af. In een studie uit 1998 werd aangetoond dat arginine de insulineresistentie kan verminderen waardoor de insuline gevoeligheid weer verhoogd wordt.

Immuunsysteem verbeteren

Arginine speelt een grote rol in het immuunsysteem door het stimuleren van de witte bloedlichaampjes. Witte bleodlichaampjes zijn essentieel bij het elimineren van slechte bacteriën van buitenaf. L-arginine helpt T-cellen te vormen, waardoor het immuunsysteem verbetert. Deze T-cellen helpen virussen, bacteriën, chronische vermoeidheid, kankercellen en AIDS te bestrijden. De werking van l-arginine is zelfs zo krachtig, dat het bij afwezigheid van voedingsmiddelen nog steeds actief bacteriën kan bestrijden.

Wondgenezing & infecties

Een Amerikaanse onderzoeker en arts ontdekte dat het aanvullend gebruiken van arginine bij kan dragen aan een snellere heling van wondjes. In wondgenezing is collageen een belangrijke stof en collageen bestaat uit aminozuren zoals proline en glycine. De basis van deze stoffen is l-arginine. Uit onderzoek blijkt dat een tekort aan proline zorgt voor langzame wondgenezing. Met l-arginine aanvulling kunt u dus uw wondgenezing stimuleren en versnellen.

Haargroei

L-arginine stimuleert ook de haargroei, dit komt omdat l-arginine zorgt voor een gezonde bloedstroom in het lichaam. Een slechte bloedcirculatie zou veelal een oorzaak zijn van uitvallende haren op bepaalde plekken op het hoofd of de verdunning van het haar.

Onvruchtbaarheid (spermakwaliteit)

De kwaliteit van het sperma is belangrijk voor de vruchtbaarheid. L-arginine verbetert de hoeveelheid spermacellen, maar ook de beweegelijkheid van deze cellen. Beide zijn van belang bij het zwanger worden. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van l-arginine gedurende enkele maanden kan helpen bij het vergroten van de hoeveelheid spermacellen. In dit onderzoek had 62% van de mannen na gebruik van l-arginine een grotere hoeveelheid spermacellen bij ejaculatie.

Geheugen

L-arginine stopt de aanmaak van ammoniak. Bij teveel ammoniak in het lichaam kan ammoniak ook in de hersenen terechtkomen en het verloop van belangrijke functies lamleggen. L-Arginine heeft in een studie in 2000 bewezen dat het positieve effecten heeft bij de behandeling van dementie.

WELKE VORM VAN L-ARGININE werkt het beste?

L-arginine kunt u kopen en innemen via verschillende manieren zoals capsules, tabletten, poeder of vloeibare vorm.

Lage biobeschikbaarheid (opname door het lichaam)
De opname door het lichaam ligt bij orale inname altijd vrij laag, rond de 20%. Dit komt door het zgn. First-Pass-Effect (medische term), dit betekent dat het lichaam (maagwand, maag, lever) meteen aan het werk gaan om de stoffen af te breken, zo komen ze nauwelijks in de bloedbaan terecht en verliezen daarmee de effectiviteit.

Hoge biobeschikbaarheid (opname door het lichaam)
Een toediening dat, wetenschappelijk is bewezen, en veel effectiever werkt is via transdermale toediening (via een pleisters). Op deze manier hoeft het lichaam de stoffen niet te verteren, want via de huid komt de resveratrol direct in de bloedbaan terecht. Daarmee stijgt de opneembaarheid 4x ofwel naar 65%!

  • [ advertentie ]

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.