• Beter slapen?

  Beter slapen?

  Ontdek de kracht van de natuur!

  Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor de algemene gezondheid. Goed slapen is van levensbelang. Zeker gezien het feit dat we 1/3 van ons leven slapen!

Natuurlijk. Beter slapen

Heb je slaapproblemen, kom je moeilijk in slaap of slaap je onrustig? Je bent echt niet de enige. Slaapproblemen komen voor in alle lagen van de bevolking van jong tot oud. Recente cijfers geven aan dat 1 : 5 jongeren er last van heeft, maar ook onder ouderen komt het veelvuldig voor. Opvallend: bij vrouwen 2x meer dan bij mannen. Slapen is herstellen en een verstoorde nachtrust kan leiden tot allerlei functioneringsproblemen. 

Behandeling slaapproblemen en slaapstoornissen

beter slapen met CBD pleistersMedicatie kan het slaapprobleem of slaapstoornis helpen te verbeteren. Helaas hebben veel voorgeschreven slaapmedicijnen een groot nadeel: ze zijn zeer verslavend. Je slaapt goed, maar hebt er wel een verslaving bij gekregen....

Vertrouw dan op de natuur voor een gezonde nachtrust. Natuurlijke middelen zijn effectief en niet verslavend.

Natuurlijk slaapmiddel: valeriaan

Valeriaan (Valeriana officinalis) werd reeds tweeduizend jaar geleden in het oude Griekenland gebruikt en is een kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie. De plant heeft een vrij onaangename geur, waar katten gek op zijn. Daarom heet het in de volksmond ook wel ‘kattenkruid’. Valeriaan komt voor in gematigde klimaten zoals grote delen van Europa en Azië.

De wortel van de Valeriaan plant bevat een valereenzuur en deze werkt als neurotransmitter in het zenuwstelsel en heeft een kalmerende en rustgevenede werking. Men heeft ontdekt dat valeriaanzuur in de hersenen contact kan maken met de GABA-receptor. Dat is een belangrijke receptor, die zorgt voor ontspanning van de spieren en voor vermindering van angstige gevoelens of onrust. Valeriaan bevordert een goede slaapkwaliteit en vergemakkelijkt het inslapen en doorslapen.

Valeriaan: officieel kruiden geneesmiddel

Producten met valeriaan zijn als geneesmiddel goedgekeurd tegen nervositeit en bij slaapproblemen en komen voor in allerlei supplementen zoals capsules, tabletten, poeder, drankje of als pleister. Het kan een paar weken duren voordat de effecten van Valeriaan goed merkbaar worden. Valeriaan kan de werking van benzodiazepines, barbituraten, opiaten en alcohol versterken of verlengen. Het wordt daarom afgeraden ze samen of in combinatie te gebruiken.

Valeriaan Slaappleister: hoge biobeschikbaarheid

Voordeel van transdermale overdracht (pleister) is dat de biobeschikbaarheid (opname door het lichaam) vele mager hoger is dan van orale producten. De actieve stof wordt namelijk direct door de huid opgenomen en afgegeven in de bloedbaan. Bij orale producten ontstaat het First-Pass-Effect, een medische term dat aangeeft dat het lichaam via de maagwand, maag, lever en nieren de valeriaan afbreekt voordat het in de bloedbaan terecht is gekomen. Daardoor heb je hoge doseringen nodig en duurt het langer voordat een effect optreed.

 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  NIEUW: Valeriaan / slaappleisters
  • 30 pleisters, 40 mg per pleister (totaal: 1200mg)
  • Actie van € 29,95 voor € 24,95 (incl btw)
  • Op voorraad, direct leverbaar

  Bestel direct online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.