• Valeriaan

  Effectieve natuurlijke ingrediënten tegen stress o.a.:
   • aswaghanda
   • valeriaanwortel
   • passiebloem

Beste natuurlijke anti-stress middel

Stress is de reactie van het lichaam op verschillende soorten stressoren; emotioneel/mentaal (verdriet, boosheid, piekeren, studiedruk, werkdruk), fysiek (ziek zijn, sport, fysieke overbelasting, ziekte), maar ook factoren in het leefomgeving (lawaai, gifstoffen straling). Naast de aanmaak van de stresshormonen kan deze stressreactie zorgen voor verhoging van de bloeddruk, hartslag, ademhaling, afname van eetlust en spijsvertering en zorgen voor een gevoel van angst, woede en spanning.

Stress symptomen

Het lichaam heeft een mechanisme voor de terugkoppeling om zichzelf weer in evenwicht (homeostase) te brengen. Echter bij chronische stress kan het lichaam zichzelf niet meer in evenwicht brengen en kom je in een negatieve spiraal. Het gevolg hiervan is stressgevoeliger zijn en vele verschillende lichamelijke en mentale aandoeningen, zoals: vermoeidheid, verminderde weerstand, stemmingswisselingen, slecht slapen, verminderde geheugen en concentratie en verminderde libido. Deze aandoeningen kunnen weer ten grondslag liggen aan vele ziekten.

Het systeem dat het lichaam beschermt en aanpast aan de stressoren is ontregeld en overbelast. Onderdeel van dit systeem is de HPA-as (hypothalamus, hypofyse en bijnieren) dat erg belangrijk is voor de energie- en stressregulatie.

De kracht van de natuur

Er zijn vele ingrediënten in de natuur die worden geclassificeerd als adaptogeen. Deze kruiden hebben invloed op de HPA-as, waardoor het lichaam weerbaarder wordt om met stress om te gaan. Het lichaam reageert veel beter op stress en kan zich weer herstellen door de vitalisatie, activatie en bescherming van organen. Adaptogenen zijn dus erg geschikt voor mensen die zijn uitgeput en opgebrand.

• Een adaptogeen verhoogt de weerbaarheid tegen acute en chronische stress op een mentaal en fysiek niveau.
• Een adaptogeen brengt het lichaam beter in balans (homeostase) door ondersteuning van hormoonklieren (HPA-as) en organen.
• Een adaptogeen heeft geen bijwerkingen, is onschadelijk en geen negatieve invloed op fysiologische functies.

Adaptogenen zorgen voor ondersteuning van een gezond lichaam voor betere fysieke prestaties (stressbestendig, uithoudingsvermogen, productiever, weerstand, energieker). Bij een lichaam dat wat ouder is, ondersteunt het de regeneratie van cellen en celfuncties (langer jong blijven, vitaliteit, aanpassingsvermogen). Als een lichaam ziek is, ondersteunt een adaptogeen het lichaam zijn zelfhelend vermogend beter te activeren.

Wat werkt het beste: pillen, capsules, poeder of vloeibaar?

De verschillende stoffen worden verkocht in allerlei soorten supplementen zoals capsules, tabletten, poeder of vloeibare vorm. De meeste mensen beseffen niet dat de meeste supplementen zijn (na)gemaakt van synthetische stoffen. Scheikundig lijken ze op een origineel (bijv. valeriaan), maar ze zijn zéér eenzijdig van samenstelling. Bovendien; pillen, capsules en poeders hebben een zeer lage biobeschikbaarheid van 20% (opname door het lichaam). Dit komt door het zgn. First-Pass-Effect (medische term), dit betekent dat het lichaam (maagwand, maag, lever) meteen aan het werk gaan om de stoffen af te breken, zo komen ze nauwelijks in de bloedbaan terecht en verliezen daarmee de effectiviteit.

Nadelen hulpstoffen
In de meeste poeders en capsules worden hulpstoffen gebruikt die zeer nadelig zijn voor de opneembaarheid van een supplement. Daarnaast zijn deze hulpstoffen vaak schadelijk voor het lichaam.

Verschil tussen extract (1:1) en tinctuur (1:4)

Een tinctuur is een extract dat 4x of 5x verdund wordt, men spreekt dan van 1:4 of 1:5. Bij de verdunning wordt alcohol gebruikt en dat kan het extract schaden. Een extract is de zuiverste vorm, dit wordt ook wel aangeduid als 1:1.

Unieke natuurlijke formule op basis van hoogwaardige extracten (1:1)

PuroCuro ontwikkelde een formulatie 'RelaxingMind' op basis van enkel natuurlijke extracten en is daardoor zeer zuiver en kent een hoge opname (biobeschikbaarheid) van 90%. Deze formulering is gebaseerd op natuurzuivere extracten (1:1) en combineert de voordelen van valeriaanwortel, passiebloem, cannabidiol en magnesium in 1 formule. Bovendien zijn de ingrediënten gebaseerd op het gehele fytochemisch spectrum van het extract.

Door de unieke koude extractie techniek wordt van elk kruid met een natuurlijk oplosmiddel (menstruum) het extract verkregen waardoor er een hoog synergetische balans ontstaat. Tijdens het productieproces wordt geen gebruik gemaakt van alcohol. In deze vloeibare formulatie worden geen hulpstoffen gebruikt.

LEES MEER OVER DE FORMULE

 • Valeriaan
 • Valeriaan

  Valeriaan werd reeds tweeduizend jaar geleden in het oude Griekenland gebruikt en is een kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie. De plant heeft een vrij onaangename geur, waar katten gek op zijn. Daarom heet het in de volksmond ook wel ‘kattenkruid’. Valeriaan komt voor in gematigde klimaten zoals grote delen van Europa en Azië.

  Lees meer

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.