• De kracht van de natuur

    De kracht van de natuur

    Stichting Virtute Naturae informeert over de krachtige werking van natuurlijke en plantaardige ingrediënten en bronnen.

alternatief: restless legs

Een natuurlijke alternatief

Uit steeds meer onderzoek en anekdoties bewijs blijkt de cannabidiol (kortweg: C.B.D.) een effectieve en gunstige werking heeft op het rusteloze benen syndroom. Daarbij zijn de C.B.D. pleisters de meest effectieve drager van C.B.D.  C.B.D. is de enige cannabinoïde waarmee verschillende gecontroleerde experimentele studies evenals klinisch onderzoek bij mensen is uitgevoerd. Bron: Wikipedia

Cannabidiol is een lichaamseigen stof, dat door het lichaam wordt aangemaakt in kleine hoeveelheden. Het menselijk lichaam heeft een zeer uitgebreid endocannabinoïden systeem (E.C.S.). C.B.D. activeert de cannabinoïden-receptoren (CB-receptoren) in het lichaam. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat C.B.D. een zeer effectief middel is om in te zetten voor RLS of rusteloze benen syndroom. Bovendien: C.B.D. is natuurlijk, niet verslavend en kent geen bijwerkingen. C.B.D. producten zijn vrij verkrijgbaar in Nederland en in de meeste andere Europese landen.

Bronnen: Wikipedia / CBD - Wikipedia / ECS

Welk C.B.D. product werkt het beste?

De World Health Organisation (WHO) bracht een rapport uit over C.B.D. en de onderzoekers constateerde dat oraal ingenomen C.B.D. producten (zoals olie, capsules) een zeer lage biobeschikbaarheid (opname door het lichaam) heeft van slechts 6%. Dit komt o.a. door het First-Pass-Effect, waarbij het lichaam de C.B.D. afbreekt. Effectievere methode zijn producten die worden opgenomen door de huid (pleisters) en/of via een nebulizer (via de longen).

Bron: download WHO rapport

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.