• Resveratrol

Vruchtbaarheidsproblemen bij mannen

Een man van 30 jaar heeft minder dan de helft vruchtbare zaadcellen dan 50 jaar geleden. Er zijn vele wetenschappelijke studies gedaan hoe dit komt. In 82% van de onderzoeken is geconstateerd dat de aanvulling van aminozuren de kwaliteit van de spermatozoa met 60% verbetert!

Aminozuur: L-arginine & verbetering van de kwaliteit van sperma

L-Arginine is een semi-aminozuur en gewoonlijk produceert het lichaam deze aminozuren zelf in voldoende mate. Er kunnen echter allerlei redenen zijn waarom het lichaam dat onvoldoende doet (bijv. stress, ziekten. medicijnen etc.) In 1998 werd de Nobelprijs voor geneeskunde toegekend aan l-arginine, vanwege de vele positieve bevinden.

L-Arginine ondersteunt de vruchtbaarheid van de man op diverse manieren. Dit aminozuur helpt de motiliteit van het sperma in stand houden door middel van de productie van de belangrijke polyamines: putrescine, spermidine and spermine. Arginine kan ook helpen bij de behandeling van erectiestoornissen door een verhoogde beschikbaarheid van stikstofoxide (NO).

Onderzoek

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar het effect van l-arginine op de kwaliteit van sperma. De uitkomsten zijn over het algemeen hetzelfde: l-arginine speelt een zeer belangrijke en effecieve rol bij de verbetering van de kwaliteit van sperma bij mannen.

Op basis van een dagelijkse toediening van L-arginine gedurende 7 weken ontstonden de volgende resultaten:

- zaadcelconcentratie was sterk toegenomen
- beweeglijkheid en activiteit van het sperma was enorm verhoogd
- hoeveelheid sperma was 15% meer
- PH-waarden (zuurgraad) van het sperma was verlaagd
- spermatozoïde hadden een hogere dichtheid en de beweeglijkheid was groter.

L-arginine speelt een belangrijke rol bij de regulering van mannelijke (maar ook vrouwelijke!) voortplantingssystemen. Steeds meer specialisten ontdekken de vele onderzoeken over l-arginine en bevelen natuurlijke L-arginine supplementen aan voor de verbetering van de sperma kwaliteit.

WELKE VORM VAN L-ARGININE werkt het beste?

L-arginine kun je kopen en innemen via verschillende manieren toedienen, maar welke is het meest effectief. We verdelen ze in 2 groepen op basis van opname:

Lage biobeschikbaarheid (opname door het lichaam)
De opname door het lichaam ligt bij orale inname altijd vrij laag, rond de 20%. Dit komt door het zgn. First-Pass-Effect (medische term), dit betekent dat het lichaam (maagwand, maag, lever) meteen aan het werk gaan om de stoffen af te breken, zo komen ze nauwelijks in de bloedbaan terecht en verliezen daarmee de effectiviteit.

Hoge biobeschikbaarheid (opname door het lichaam)
Een toediening dat, wetenschappelijk is bewezen, en veel effectiever werkt is via transdermale toediening (via een pleisters). Op deze manier hoeft het lichaam de stoffen niet te verteren, want via de huid komt de l-arginine direct in de bloedbaan terecht. Daarmee stijgt de opneembaarheid 4x ofwel naar 65%!

  • [ advertentie ]

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.