• Beter slapen?

  Beter slapen?

  Ontdek de kracht van de natuur!

  Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor de algemene gezondheid. Goed slapen is van levensbelang. Zeker gezien het feit dat we 1/3 van ons leven slapen!

Natuurlijk. Beter slapen

De functie van slapen is om het lichaam te laten herstellen. Een verstoorde nachtrust kan leiden tot allerlei functionerings- en gezondheidsproblemen. Goed slapen is het fundament voor een goede gezondheid!

SLAAPCYCLUS

De slaapcyclus is in 5 fases te verdelen. Elke nacht wordt de slaapcyclus 4 tot 5 keer doorlopen. Het onderscheid tussen de fases in elke cyclus is op grond van de hersenactiviteit en de oogbeweging, ‘Eye Movement’ genoemd. In de eerste 4 fases is de oogbeweging langzaam, de zogeheten Non Rapid Eye Movement (NREM) fases. In de 5de en laatste fase is er sprake van een snelle oogbeweging, vandaar dat deze fase de REM-slaap (Rapid Eye Movement) wordt genoemd.

Fase 1 (NREM1)
Dit is de overgangsfase tussen waker zijn en slapen. De ogen worden zwaar en de oogbeweging vertraagt. Daarnaast neemt de hersenactiviteit langzaam af zodat iemand uiteindelijk in slaap valt. De meeste mensen met een normale slaap blijven ongeveer vijf minuten in deze fase.

Fase 2 (NREM2)
In deze fase is er sprake van een lichte slaap en is het begin van de echte slaap. Het lichaam ontspant zich nog meer. De slaper kan nog gewekt worden, maar minder gemakkelijk als in fase 1. Fase 2 duurt ongeveer 45 minuten.

Fase 3 (NREM3)
Dit is de overgangsfase van de lichte slaap naar de diepe slaap. De ademhaling en hartslag worden regelmatig en de spieren zijn geheel ontspannen. Deze fase duurt 3 tot 8 minuten.

Fase 4 (NREM4)
In de 4e fase van de NREM is er sprake van de echte diepe slaap. Het lichaam heeft een verlaagde ademhaling en hartritme. Er vindt fysiek herstel plaats tijdens deze fase die ongeveer 15 tot 18 minuten duurt.

Fase 5 (REM slaap)
In de REM slaap vindt het dromen plaats en wordt de opgedane informatie van de dag verwerkt. Er is sprake van snelle oogbewegingen en een hoge hersenactiviteit. Lichamelijk gebeurt er erg veel. Hierdoor kost deze fase energie. De REM slaap duurt ongeveer 18 tot 24 minuten. Na de REM slaap ontwaakt de slaper bewust of onbewust en begint de slaapcyclus opnieuw.

LEES MEER OVER BESTE NATUURLIJKE SLAAPMIDDELEN

 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  NIEUW: Slaappleisters!
  • 100% natuurlijke formule op basis van 11 ingrediënten
  • 30 stuks ACTIE van € 29,95 voor € 24,95 (€ 0,83 per nacht)
  • op voorraad & direct leverbaar

  Bestel direct online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.