• Erectie problemen

  Enkele feiten over erectieproblemen:
   • 1 op de 10 mannen ervaart regelmatig erectie problemen
   • erecties worden minder bij het ouder worden
   • Bij een erectie spelen gedachten, gevoelens, hormonen, zenuwen en bloedvaten een rol

Erectieproblemen of erectiestoornis

Iedere man overkomt het wel eens dat zijn penis minder stijf wordt of eerder verslapt. Dat kan bijvoorbeeld komen door alcohol of drugs, maar dan is de oorzaak direct duidelijk. Echter bij het verstrijken van de jaren (ouder worden) wordt het sowieso een gegeven. Honderdduizenden mannen ondervinden deze erectieproblemen dagelijks. Maar... er is hoop, want er is wel degelijk wat aan te doen én ook nog eens op basis van een natuurlijk ingrediënt dat de Nobelprijs voor de geneeskunde kreeg: l-arginine!

Oorzaken erectieproblemen of erectiestoornis

Erectieproblemen (of erectiestoornis, wat hetzelfde is) kunnen verschillende oorzaken hebben, o.a.:
• Leeftijd: bij het ouder worden neem het erectievermogen af.
• Psychische oorzaken: stress, angst, somberheid, depressie, onzekerheid, verdriet, relatieproblemen, ernstige gebeurtenissen.
• Seksuele oorzaken: verschil in zin in vrijen, hoge verwachtingen over seksuele prestaties, weinig fantasie, te weinig seksuele prikkels om opgewonden te raken.
• Lichamelijke oorzaken: bijvoorbeeld pijn, overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus of een longziekte als COPD.
• Bijwerking van medicijnen: bijvoorbeeld medicijnen tegen hoge bloeddruk, depressie of tegen verwardheid (psychose).
• Beschadiging van zenuwen door een operatie of door bestraling.
• Leefstijl: roken, overgewicht, te weinig lichaamsbeweging en drinken van veel alcohol geven kans op erectieproblemen, vooral ook op de lange duur.

Erectiestoornis no1: bloedvaten

Vaak is een erectiestoornis geen lokaal probleem van de penis, maar een uiting van een aandoening van alle bloedvaten in het lichaam. Door een vernauwing en/of verminderde elasticiteit van de bloedvaten ontstaan er problemen met de bloedtoevoer naar de penis. Doordat er minder bloed naar de penis stroomt, vermindert de erectiekracht. Dit kan vele oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld: overgewicht, een te hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, overmatig alcohol gebruik, roken, drugs en bepaalde medicijnen kunnen hierbij een rol spelen.

Behandeling erectieproblemen

Wanneer de erectiestoornis niet een psychologisch probleem is, maar een lichamelijk probleem dan zijn er verschillende oplossingen:

Synthetisch versus natuurlijk
De erectiepillen zijn inmiddels een bekend fenomeen. Ze kunnen tijdelijk het probleem verhelpen, maar kennen ook enkele fikse nadelen. Allereerst zijn de chemisch/synthetisch en dus niet lichaamseigen of wel: onnatuurlijk en dat kan andere problemen triggeren. Ten tweede werken ze slechts tijdelijk en lossen het werkelijke probleem niet op. Meestal moet je dan ook steeds meer innemen. Natuurlijke ingrediënten zijn lichaamseigen en werken op langere termijn beter en zijn gezonder, want ze kennen geen bijwerkingen. Nadeel is wel dat het enige tijd duurt voordat ze werken.

L-arginine – natuurlijk & nobelprijs winnaar

Arginine is een semi-aminozuur en gewoonlijk produceert het lichaam deze aminozuren zelf in voldoende mate. Er kunnen echter allerlei redenen zijn waarom het lichaam dat onvoldoende doet (bijv. stress, ziekten etc.) In 1998 werd de Nobelprijs voor geneeskunde toegekend aan l-arginine, vanwege de vele positieve bevinden.

De werking van l-arginine
L-arginine laat het stikstofoxide spiegel in het bloed stijgen. Stikstofoxide ontspant de wanden van de bloedvaten en verbeterd zo de doorbloeding van het hele lichaam, inclusief het zwellichaam in de penis. Daarnaast verhoogt l-arginine de nitrietoxidespiegel wat de slagaders elastischer maakt. Dit verbetert de erectiele functie en verlaagd de bloeddruk. Daarnaast komen voedingsstoffen en zuurstof sneller via het bloed naar de organen wat over het algemeen positief op de mannelijke potentie, uithoudingsvermogen en seksuele prestatie uitwerkt.

Wetenschappelijk onderzoeken

De werking van l-arginine is wetenschappelijk onderzocht bij patiënten met erectiestoornissen Prof. Dirk Stichtenoth van het instituut voor klinische Pharmacology deed onderzoek onder 70 deelnemers en zij kregen 4 weken lang dagelijks l-arginine en aansluitend nog 4 weken placebo's toegediend. Volgens de eerste evaluatie werden zeer positieve effecten gemeten. De onderzoeksresultaten zijn in een vaktijdschrift gepubliceerd.

Tijdens een studie van de Universiteit van Keulen (1999) kregen 26 patiënten (gemiddelde leeftijd 51 jaar) met erectie problemen dagelijks l-arginine toegediend. Na 7 weken konden 73 procent van de deelnemers een merkbare verbetering van hun erectievermogen vaststellen. Bijwerkingen zijn bij geen van de proefpersonen opgetreden.

In een studie van de universiteit van Tel Aviv werden 46 mannen bij wie een erectiele disfunctie gediagnosticeerd werd getest. 29 van hen ontvingen dagelijks l-arginine, de anderen kregen een placebo. 31 procent van de arginine groep meldde na 6 weken een significante verbetering van hun erectie. Slechts 2 deelnemers in de placebogroep konden vergelijkbare resultaten vaststellen.
L-arginine is bewezen dat het de erectie verbetert. Ten op zichte van synthetische pillen is het veiliger, goedkoper en vrij van bijwerkingen. In tegenstelling tot de bekende chemische pillen werkt l-arginine echter niet direct. De inwerktijd is dus wel langer, maar op termijn lost l-arginine het probleem wel echt op.

WELKE VORM VAN L-ARGININE werkt het beste?

L-arginine kunt u kopen en innemen via verschillende manieren zoals capsules, tabletten, poeder of vloeibare vorm.

Lage biobeschikbaarheid (opname door het lichaam)
De opname door het lichaam ligt bij orale inname altijd vrij laag, rond de 20%. Dit komt door het zgn. First-Pass-Effect (medische term), dit betekent dat het lichaam (maagwand, maag, lever) meteen aan het werk gaan om de stoffen af te breken, zo komen ze nauwelijks in de bloedbaan terecht en verliezen daarmee de effectiviteit.

Hoge biobeschikbaarheid (opname door het lichaam)
Een toediening dat, wetenschappelijk is bewezen, en veel effectiever werkt is via transdermale toediening (via een pleisters). Op deze manier hoeft het lichaam de stoffen niet te verteren, want via de huid komt de l-arginine direct in de bloedbaan terecht. Daarmee stijgt de opneembaarheid 4x ofwel naar 65%!

 • Erectie problemen natuurlijk oplossen?

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.